Katso: Tulevat keikat Helsingissä ›

Kitaristi-laulaja Timo Kämäräisen ja rumpali Olli Krogeruksen jättiläisduo – TOOT TOOT

toottoot_cover

Kitaristi-laulaja Timo Kämäräisen ja rumpali Olli Krogeruksen uusi jättiläisduo yhdistää musiikissa laulaja-lauluntekijäperinteen herkkyyden massiiviiseen rocksoundiin, jota on vaikea uskoa kahden ihmisen tuottamaksi. TOOT TOOT julkaisee samaa nimeä kantavan debyyttialbuminsa 28. maaliskuuta. Ensimmäinen radiosinkku Mr. B julkaistiin muutama viikko sitten ja on jo esitelty mm. YleX:n ja Radio Cityn erikoisohjelmissa. Kappaleesta on myös juuri julkaistu uusi musiikkivideo yhtyeen Facebook-sivuilla.

Timo ja Olli ovat soittaneet yhdessä eri bändeissä jo vuosia. TOOT TOOT syntyi puolivahingossa 2009 keväällä, kun vanhan trion, Beagonin, basisti ei päässyt keikalle ja kaksikko päätti soittaa keikan siitä huolimatta. ”Tuon keikan innoittamana Timo aloitti kokeilut valtavien kitarasoundien kanssa ja idea duon perustamisesta syntyi.”, kertoo Krogerus. ”Soittaessamme ensimmäistä kappaletta yhdessä oli selvää että kyseessä oli paljon enemmän kuin kokeilu. Tunnemme toistemme soiton niin hyvin, että homma lähti lentoon heti.” Vaikka jäseniä on vain kaksi ja levylläkin päällesoitot jätettiin pois pitäytyen livesoundin tallentamisessa, on TOOT TOOT:in soundi valtava. TOOT TOOT:issa tiukkojen sovitusten vastapainona on vapautunutta soittamista. Se on mahdollista uudella tavalla, koska melodia- ja harmoniainstrumentteja on vain yksi- joskin sointia voidaan tarpeen mukaan laajentaa Ollin syntetisaattoripadilla.

”Esikuviamme yhdistää vastaansanomaton energia, jota löydämme vaikkapa Beatlesista, Led Zeppelinistä, Nirvanasta tai System Of A Downista. Siitä käytetään sanaa, jonka merkitys sinänsä on tänä päivänä varsin hämärtynyt: rock.” kertoo Kämäräinen. Vaikutteita voi siis kuulla monista lähteistä 50-luvulta nykypäivään, mutta genrejä paremmin TOOT TOOT:ia määrittää kuitenkin sen kokoonpano. Siirtyminen tyylistä toiseen on luontevaa, koska sointi on tunnistettava ja soittajat tuntevat rokkinsa hyvin – ja rakastavat sitä.

Molemmat TOOT TOOT-yhtyeen jäsenet ovat tunnettuja muusikoita ja levyttäneet useiden johtavien artistien ja bändien kanssa kuten Ismo Alanko, Olavi Uusivirta, Kimmo Pohjonen, Lauri Porra ja Jukka Perko. -”On ollut onni saada soittaa monien muusikoiden kanssa ja päästä hienoihin bändeihin. Nyt tuntuu kuitenkin siltä että kaikki on ollut valmistautumista TOOT TOOT:ia varten.”, Timo toteaa.

Kommentit