Katso: Tulevat keikat Helsingissä ›

Harmajalta uutta musiikkia – uusi single Katkera maa julkaisussa tänään

harmaja11_s.jpg

Neljä vuotta sitten Raahessa perustettu Harmaja valmistelee tällä hetkellä kolmatta pitkäsoittoaan. Uuden albumin on määrä ilmestyä ensi maaliskuussa. Ensimmäinen single albumilta on kappale Katkera maa, ja siitä tehty video sai ensinäyttönsä Rumban nettisivuilla viikonloppuna. Single on julkaistu tänään myös digitaalisesti.

”Harmaja tarjoilee genrerajoja murtaen omaleimaisen ja ajattoman musiikkinsa tummaan melankoliaan hunnutettuna. Vahvasti suomalaisesta kansanperinteestä kumpuavat sanat ja melodiat vievät kuulijan aikamatkalle aikaan, jota ei ehkä koskaan ollutkaan, paikkoihin joihin vain mieli voi matkustaa.” kuvailee JP Leppäluoto.
Orkesterin laulaja ja biisintekijä JP Leppäluoto tunnetaan mm. Charon- ja Northern Kings -yhtyeistä, joissa metalliset kannuksensa hankkineena viimein lumoutui akustisten instrumenttien kauneudesta ja maailmasta mihin niillä saattoi päästä. Oli aika kokeilla jotain uutta.

Vuonna 2005 sai ensin alkunsa Nick Cave -cover-orkesteri, joka nykyään luokitellaan Harmajan esiasteeksi. Miehistö eli, vaihtui ja kasvoi, kunnes Harmaja oli syntynyt. Näistä lähtökuopista alkoi muotoutua Harmajan oma tyyli tehdä musiikkia. Vahvasti akustisiin instrumentteihin pohjautuva, folk-tyylinen soitto kohtasi kummallisen elementin pimeällä tiellä, kun pienen ikänsä raskaita rock/metalli-kappaleita tehtaillut Leppäluoto ystävineen risteyttivät nämä palaset keskenään.

”Tulos oli yllättävä, kuin uusi elämänmuoto olisi saanut alkunsa, raskaus sai aivan uuden määreen ilman särökitaroita ja tukkoon sovitettuja biisirakenteita. Musiikilla oli jälleen tilaa hengittää ja se heräsi eloon.”, JP kertoo.
Kolmas albumi ilmestyy maaliskuussa 2012.

Katkera maa ostettavissa mm. täältä.
Harmaja Facebookissa.

www.harmajaraahe.fi

Kommentit