Katso: Tulevat keikat Helsingissä ›

Leavings-orkesterin ensimmäinen keikka Helsingin Tavastialla 26. toukokuuta

leavings.jpgLeavings-Orkesteri nousee ensi viikon torstaina lavalle ensimmäistä kertaa ilman Gösta Sundqvistia. Yhtyeen ensimmäisellä keikalla kuullaan enimmäkseen Leavings-Orkesterin uutta materiaalia. Lavalla nähdään myös vierailevia solisteja; Leevi & The Leavings –kappaleita coveroivat Happoradion Aki Tykki sekä Mariska. Aiemmissa tiedotteissa vieraana tiedotettu Jukka Poika on valitettavasti joutunut perumaan esiintymisensä. (Liput keikalle: http://www.tavastiaklubi.fi/tapahtuma/22543 )

Leevi and The Leavings lopetti toimintansa vuonna 2003 laulaja Gösta Sundqvistin kuoltua. Tuolloin yhtyeen muut jäsenet eivät halunneet jatkaa ilman keulahahmoaan.  Muusikot Niklas Nylund, Risto Paananen ja Juha Karastie tekevät nyt kuitenkin paluun Leavings-Orkesterina – ja julkaisivat ensimmäisen singlensä Arpapeliä 11. huhtikuuta. Samanniminen albumi, Arpapeliä, ilmestyy 25. toukokuuta.

”Saimme viettää paljon yhdessä aikaa studiossa, soittaen ja sovittaen, tarinoiden ja laulaen. Siitä muodostui meille kaikille enemmän tai vähemmän elämäntapa, joka antoi paljon. Göstan äkillinen poismeno aiheutti tyhjiön, jota aluksi ei edes ymmärtänyt. Paljon jäi tekemättä. Kukin tahollamme jatkoimme musisoimista, mutta yhteisen materiaalin tekeminen ja julkaiseminen tuntui haasteelliselta, siihen liittyi niin paljon yhteisiä muistoja”, kertoo Leavings-Orkesterin kitaristi Juha Karastie.Kolme vuotta sitten muusikot päättivät kuitenkin kokeilla miltä yhdessä soittaminen tuntuu. ”Alkuvaiheessa homma eteni todella hitaasti mutta pikku hiljaa pääsimme vauhtiin ja löysimme oman soundimme ja tavan tehdä asioita. Leavings-Orkesteri -nimeen päädyimme, koska se kuvastaa meitä ja keitä me olemme”, rumpujen takaa vokalistiksi siirtynyt Niklas Nylund kertoo.25. toukokuuta ilmestyvän Arpapeliä-nimisen albumin kaikki materiaali on Leavings-Orkesterin omaa käsialaa ja Nylundin omassa studiossa äänitetty ja miksattu. Entisen yhtyeen kaikuja voi kuulla levyn sointimaailmassa, mutta kysessä on kuitenkin uusi alku eikä vanhan lämmittely.


Kommentit