Katso: Tulevat keikat Helsingissä ›

LCMDF julkaisee pitkään odotetun debyyttinsä

lcmdf.jpgHelsinkiläinen LCMDF julkaisee debyyttialbuminsa Love & Nature helmikuun 16. päivä. Albumin on tuottanut suomalainen tuotantoyhtiö Kaiku Studios Berlin.

LCMDF edustaa suomalaista uuden popmusiikin aaltoa, jonka rajana ei ole ainoastaan Suomi, vain modernien viestimien kautta koko maailma. Yhtye on kehittänyt debyytilleen täysin oman räjähdysmäisen popmaailmansa. Viittauksia kuullaan esikuvilta kuten Björk, Happy Mondays ja Neneh Cherry, sekä modernimpia vaikutteita artisteilta kuten M.I.A, Metronomy ja Roisin Murphy. Sanoitukset ovat tarinoita turhautumisesta, rakkaudesta ja ystävyydestä. Albumin kaksi ensimmäistä singleä ovat Gandhi ja Future Me, jotka ovat molemmat saaneet loistavan vastaanoton niin Briteissä kuin Saksassakin.

Helsinkiläinen Le Corps Mince De Françoise –yhtye sai alkunsa vuonna 2006 Emma Kemppaisen hankittua nettiyhteisö Myspace.com:iin tilin, jonne hän latasi omia biisikokeilujaan. Pian Myspacen kautta tuli ensimmäinen keikkatarjous, jota seurasi tuottajatarjoukset sekä yhteydenotot muilta Emman musiikikista kiinnostuneilta tahoilta. Emma pyysi mukaan Malin Nyqvistin sekä siskonsa Mia Kemppaisen ja näin bändi oli perustettu.

Le Corps Mince De Françoise  nauhoitti kolmen kappaleen EP:n Berliinissä keväällä 2008. EP:ltä löytyvä Cool and Bored -biisin musiikkivideo soi vain viikko ilmestymisen jälkeen ranskalaisessa primetime talkshowssa Le Grand Journal. Vieraana oli mm. Carl Lagerfeldt, joka kommentoi heidän silloisia pottakampauksia ”très cool”-sanoin. Tästä sana lähti liikkeelle blogeissa ja muualla netissä. Tytöt järjestivät pian tämän jälkeen itse ensimmäisen Euroopan ja Iso-Britannian kiertueensa. 
Vuonna 2009 bändi keikkaili tiheään tahtiin Euroopassa, esiintymisiä oli mm. NME Awards -kiertueella, Lontoon Shepherds Bush Empiressa ja KOKOssa, Eurisonicissa, Meltissa, Pukkelpopissa, Lowlands festareilla sekä Pariisin muotiviikoilla. Le Corps Mince de Francoise keräsi myös valtavan määrän mediahuomiota Brittein saarilla sekä Ranskassa, ja yhtyeen ympärille kasvanut hype kiiri myös Suomeen, missä ihmeteltiin: ketkä nämä kolme tyttöä ovat?
 
Emma ja Mia vetäytyivät vuonna 2010 pois mediasta ja keikkailusta solmimaan sopimuksia ja viimeistelemään ensimmäistä studioalbumiaan. Bändi muuttui samalla triosta duoksi, kun Malin Nyqvist ilmoitti eroavansa ryhmästä. Le Corps Mince de Francoise nimi vaihtui lyhenteeseen LCMDF. Debyyttialbumi Love & Nature julkaistaan brittiläisen levymerkin Heavenly Recordsin kautta. Suomessa levy-yhtiönä toimii Sony Music.

Kommentit