Katso: Tulevat keikat Helsingissä ›

The Monday Box julkaisee debyyttialbuminsa Generation Weekend 12. tammikuuta

uutinen_mb.jpgHelsingistä ponnahtavan The Monday Boxin sointi liikkuu jossakin popin, rockin ja jopa rock-oopperan mielikuvituksellisessa ja värikkäässä maailmassa. Tulevalta debyyttialbumilta on lohkaistu jo kolme sinkkua,  joista kaksi edellistä olivat Turn The Music On sekä Radical. Tuorein lohkaisu I’m In Love on hatun nosto 80-luvun rouhean rockin luojille ja puolestapuhujille. Kappaleesta valmistuu tammikuun aikana myös video.

The Monday Box juhlistaa levyään Helsingissä Kulttuuritalo Korjaamon Kulmasalissa lauantaina 15. tammikuuta.

The Monday Boxin synty vie loppuvuoteen 2008. The Voltasissa aiemmin vaikuttaneet laulaja Kaapo Kokkonen ja kitaristi Jan-Kristian Kurkola olivat siinä pisteessä, että edellinen bändi oli kuopattu, mutta intohimo musiikin tekoon ei ollut sammunut. Bändikämpillä alkoi syntyä biisiaihioita, joita kaksikko halusi palavasti lähteä veivaamaan. Pian löytyikin rumpali Aki Karppanen ja sitä myötä kaikki muutkin soittajat olivat kasassa. Biisejä ruvettiin treenaamaan yhdessä ja pian ensimmäinen keikkakin oli jo buukattuna Helsingin Dubrovnikiin. Bändi oli enemmän kuin valmis yleisön eteen, vain nimi puuttui. ” Mä olin aamulla suihkussa ja kelasin että mitäs vittua tässä nyt keksis, kunnes muistin vuosien takaa kun olin meidän kitaristi Kurkolan luona kyläilemässä ja sillä oli himassa sellanen pieni pahvilodju joka oli täynnä c-kasetteja. Niissä luki kaikkee et Hanoi Rocks, Boomtown Rats, The Clash, Kiss ym kaikkia kovia bändejä mitä se oli joskus äänitelly penskana, mut niillä hiton kaseteilla ei ollu noita bändejä, vaan tää jäbä oli äänitelly niitten kassujen päälle akkarin säestyksellä omia biisejä! Siinä laatikon kyljessä luki että ”MONDAY”. No vittu siinähän se nimi on ”The Monday Box”! Sehän se on meidän sampo mistä tässä ammennetaan tänäkin päivänä.”, laulaja Kaapo muistelee. Bändi on siitä saakka keikkaillut aktiivisesti etenkin pääkaupunkiseudulla. Sony Musicin kanssa yhtye kirjoitti levytyssopimuksen vuosi sitten. Yhtye lämppäsi marraskuussa Kaapelilla esiintynyttä Adam Lambertia saaden loppuunmyydyn 3000 hengen yleisön hyppimään ja taputtamaan bändin biisien tahdissa.The Monday Boxin sävellyksistä ja sanoituksista vastaavat laulaja Kaapo sekä kitaristi Kurkola. ” Generation Weekendiä tehdessä tuli mentyä treenikselle Kaapon kanssa ja lähinnä jauhettua paskaa, jonka jälkeen sitten otettiin joku soitin kouraan, kun siltä tuntui.  Aamukuudelta, jos tähdet sattuivat olemaan sopivasti kohdillaan, oli narulle tarttunut muutakin kuin kohinaa. Stay On (Here Forever) esimerkiksi edustaa hyvin tämänlaista lähestymistapaa. ” Kurkola kertoo. Lopullisen sovituksen tekee koko bändi yhdessä. The Monday Boxin debyyttialbumin Generation Weekend on tuottanut Pariisin kevään Arto Tuunela. ”Studiossa tuottajana toimi Arto Tuunela, jonka rautaiset hermot ja hersymätön huumorintaju loivat mainion tunnelman ja edellytykset onnistuneelle lopputulokselle. Puhumattakaan useista mainioista ideoista nimenomaan soundipuolella.” kaksikko kuittaa.

Kommentit